Report

Úvodní čtvrtfinále se Spartou dospělo do nájezdů. V nich byli Pražané šťastnější

Praha/Liberec – Bílí Tygři se v zápase ujali vedení i přes to, že nebyli těmi aktivnějšími. Družině Pavla Grosse se však v druhé části podařilo vyrovnat a poté také odskočit do vedení. Šedesát minut hry nakonec vítěze nepřineslo, neboť dvě minuty před koncem poslal střetnutí do prodloužení Michal Bulíř. Nakonec ani nastavená dvacetiminutovka nerozhodla, a tak vítěze musely určit nájezdy. V nich první bod uzmula Sparta.

HC Sparta Praha versus Bílí Tygři Liberec 3:2 sn (1:0 na zápasy)

Úvod duelu si lépe podchytili domácí hokejisté, které už ve čtvrté minutě mohl poslat do vedení Jakub Krejčík. Ten zkoušel zužitkovat odražený kotouč po střele Michala Řepík, Dávid Hrenák se ale stihl rychle přesunout a zneškodnit první velkou šanci soupeře.

Liberecký brankář i nadále předváděl skvělé zákroky, což nakoplo jeho spoluhráče, kteří v polovině třetiny otevřeli skóre zápasu. Dalekonosný lob Oscara Flynna našel rozjetého Jakuba Rychlovského, jenž v samostatném úniku prostřelil přesouvajícího se Jakuba Kováře.

Oscar Flynn o svém perfektním lobu na úvodní branku
Byl to takový dlouhý nakopávaný balón. Viděl jsem, že tam Rychlas jede, tak jsem to zkusil. Měl jsem štěstí, byla to jedna ku dvaceti, že to vyjde.

Spartě se podařilo vyrovnat na začátku druhé třetiny z přesilové hry. Od modré vypálený projektil Jakuba Krejčíka přesně vymetl pravý horní růžek liberecké klece. Rozjetí Pražané své skóre navýšili těsně po polovině hrací doby, když se na hranici brankoviště nejrychleji zorientoval David Vitouch. Ten svou dorážkou propasíroval hrací předmět pod betony Dávida Hrenáka.

V závěrečné části se šelmy mohutně hnaly za vyrovnáním a za svou aktivitu byly také náležitě odměněny. Dvě minuty před koncem z otočky vypálil Tomáš Filippi, jehož pokus mezi tři tyče sparťanské klece usměrnil Michal Bulíř, čímž poslal utkání do prodloužení.

Nastavená dvacetiminutovka své rozuzlení nepřinesla, i když v ní Liberečtí několikrát zahrozili z přesilové hry. Duel tak došel až do penaltového rozstřelu, v němž vedení v sérii přisoudil domácím Aaron Irving.


Rozehrávka Oscara Flynna

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Sparta měla lepší vstup do zápasu, stejně tak do prodloužení. Jinak po většinu duelu to bylo velmi vyrovnané. Dovolím si dokonce tvrdit, že v některých pasážích jsme soupeře v útočném pásmu přehrávali. Měli jsme šance, totéž i Sparta. Zaslouženě z toho byla po šedesáti minutách remíza. Za to prodloužení jsme si možná zasloužili vítězný gól o malinko více, Pražané ale v utkání využili přesilovku a my nikoliv. To byl za mě rozhodující jazýček na vahách. "
Pavel Gross
HC Sparta Praha
„Jsou to play-off zápasy a každý bude mít jiný charakter. My jsme věděli, že budeme hrát proti silnému mančaftu. Bylo to odmakané z obou stran, nakonec jsme rádi i za takové vítězství, jak se říká, na penalty. "

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner